Gulrotkake
3 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts salt
1,5 dl nøytral matolje
5 dl revne gulrøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Bland forsiktig inn olje og revne gulrøtter. Hell røren i en smurt 24 cm rund form med bakepapir i bunnen, eller i en liten langpanne med bakepapir.
Stek kaken på 190 grader i nesten 1 time. Sjekk med kakenål om kaken er ferdig før du tar den ut av ovnen. Avkjøl.
Glasur:
1 pakke Philadelphia naturell
125 gram melis
50 gram mykt smør
1 ts vaniljesukker
Pisk alt sammen til en myk, luftig krem. Smør kremen på avkjølt kake.
Kaken kan pyntes med revet appelsinskall, marsipangulrøtter, marsipanblomster, m.m.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar