søndag 8. august 2010

Gulrotkake

De fleste liker gulrotkake. Den har en saftig bunn og er toppet med en deilig, fløyelsmyk ostekrem. Hva kan man ikke like ved det? En skal likevel ikke la seg lure av navnet. Vi alle har vel vokst opp med en overbevisning om at gulrøtter er noe av det sunneste som finnes, men dessverre hjelper det lite at det er litt gulrot i en kake, sammen med mye sukker... Men nå er da ikke dette en såkalt helseblogg, så her får dere oppskriften sammen med noen pynteeksempler. Oppskriften har jeg fått av mamma. :o)


Gulrotkake


3 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts salt
1,5 dl nøytral matolje
5 dl revne gulrøtter


Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Bland forsiktig inn olje og revne gulrøtter. Hell røren i en smurt 24 cm rund form med bakepapir i bunnen, eller i en liten langpanne med bakepapir.


Stek kaken på 190 grader i nesten 1 time. Sjekk med kakenål om kaken er ferdig før du tar den ut av ovnen. Avkjøl.




Glasur:
1 pakke Philadelphia naturell
125 gram melis
50 gram mykt smør
1 ts vaniljesukker


Pisk alt sammen til en myk, luftig krem. Smør kremen på avkjølt kake.
Kaken kan pyntes med revet appelsinskall, marsipangulrøtter, marsipanblomster, m.m.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar