tirsdag 25. mai 2010

Drømmen om Oreo...

Oreo er en kjeks de fleste nordmenn har hørt om, og svært mange har smakt den i en eller annen form. Kjeksen selges i en rekke dagligvarebutikker i hele landet, og "kopien" Dots har også blitt en suksess. Oreo Dream cake serveres på en rekke restauranter og kaféer, og noen har til og med smakt en eller flere hjemmelagde varianter. Oppskriften på denne kaken finnes nok i flere variasjoner, men jeg har hatt stor suksess med denne oppskriften, som jeg fikk av Mari-Iren Lindseth i 2007 tror jeg. Prøv den - du kommer til å elske den!
Oreo Dream Cake


450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll, f.eks. mørk Dots)
50 g smeltet smør
1 dl fløte
1 plate kokesjokolade
2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia
225 g) - myknet
2,5 dl melis
3,5 dl kremfløte (piskes)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3 dl melk til moussen

1/4 av Oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter.


Hakk resten av kjeksen opp i bittesmå biter (i en pose eller i foodprosessor). Smelt smøret, ha i fløten og bland med kakesmulene. Ha massen over i en rund kakeform (24 centimeter). Klem massen flat med en skei, la den stå litt i kjøleskapet om den er veldig seig å klemme på (inn i kjøleskapet).


Smelt kokesjokoladen i vannbad og smør den over kjeksbladingen (inn i kjøleskap igjen). 


Bland kremosten sammen med melis, og pisk med håndmikser til blandingen er luftig og kremet. Bland i sukkeret, og vend forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen.


Smør massen over sjokoladen i formen. Ha over halvparten av kjeksbitene du har satt til side, og trykk de litt ned i den hvite massen. Sett i kjøleskap i 30 minutter.


Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i 1 time. Legg et lag med krem på toppen, og pynt med sjokoladesaus eller kjeksbiter. Avkjøl ytterligere noen timer, la den gjerne stå over natten...
Tips:
Du kan bruke andre typer sjokolademousse også, for eksempel Freias sjokolademousse med sjokoladebiter (den med 70% kakao...). Selv bruker jeg Alpnaerings sjokolademousse.


Det er praktisk å bruke en kakeform hvor du fester kakeringen på et fat, men du kan også sette kakeringen rett ned på fatet du vil servere kaken på. Vær nøye med å trykke massen helt ut i kantene.


Kaken kan serveres samme dag som du lager den, men den kan være litt bløt da. Den bør få stå noen timer og "sette seg".

1 kommentar: