mandag 17. mai 2010

17.mai-kake

Det er mai - den store festmåneden over alle festmåneder. Mange har nok vært i konfirmasjoner og fått god mat og spist deilige søte kaker, og det mangler ikke på søtsaker på alle helligdagene heller. 17.mai er absolutt intet unntak, og også i Kakehuset har vi kost oss med godsaker på denne festdagen. Den store favoritten til Kakemannen er ostekake, og denne nasjonaldagen fikk han ønsket sitt oppfylt. Oppskriften fikk jeg av ei som heter Maren. Vi møtte hverandre via felles venner, og hun lagde denne fantastiske ostekaka til oss. Jeg har lagt til et lokk av bær og gelé, men ellers er oppskriften den samme.


Ostekake

1/2 pakke Digestivekjeks
2 ss sukker
2 ts kanel
100 g smør

Kjeksen knuses i en pose eller i foodprosessor, bland inn sukker og kanel, og trykk kjeksblandingen ut i ei form. Jeg bruker rund form på 26 cm som har ildfast fat som jeg fester ringen på. Smelt smøret og hell det over kjeksen i forma.

0,5 liter kremfløte
1 pakke sitrongelé
1 pakke Philadelphiaost eller 2 pakker Tine kremost
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker

Pisk kremfløte. Bland sitrongeléen med 2,5 dl kokt vann, kjøl den ned og bland med kremen. Pisk ost, sukker og vaniljesukker til en kremet blanding, og bland det sammen med kremen. Hell alt sammen i forma og la det stå kjølig i ca 1 døgn.

Når kremen er stiv kan du legge på frosne bær. Jeg bruker Coop sine pakker med frosne bær. De er singelfryste og en pakke passer akkurat til å dekke ei kake. Bringebær er favoritten, men du kan bruke hva som helst, bare ikke ananas eller kiwi. Tilbered en pakke bringebærgelé (eller annen gelé etter ønske) som på pakken (4-5 dl vann), avkjøl og hell forsiktig over de frosne bærene. La kaka stå ytterligere noen timer til geléen er stiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar