mandag 5. juli 2010

Bananer i lange baner...

Overmodne bananer kan ha en lei tendens til å ende i søpla i Kakehuset, for ingen vil spise brune bananer. Noen ganger er mor snar å sikre seg en banan til en forfriskende smoothie, med ulike varianter av frosne bær som til enhver tid finnes i fryseren.

Jeg og lillejenta har tilbragt den siste uka på ferie hos mine foreldre på Sunnmøre, og her blir det servert mange godbiter. Ikke at de er så usunne, men vi er jo på Sunnmøre, så de kommer med korte mellomrom. :-)

I dag serveres bananmuffins til besteforeldre, barn, svigerbarn og barnebarn. Det var jo tilbud på godt modne bananer på Bunnpris. ;o)




Bananmuffins (15 store)
4 egg
300 g sukker
150 g smeltet margarin
4 modne bananer
Revet skall av 1 sitron
Saften av 1 sitron
7 dl hvetemel
3 ts (store) bakepulver




Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet margarin. Mos bananene med gaffel. Tilsett bananer, sitronskall, sitronsaft, og hvetemel med bakepulver. Rør sammen.
Hell røren i store muffinsformer, ca 3/4 fulle.

Stekes ved 190 grader i ca 15 min.

Sjokoladebiter er godt å ha i, eventuelt kan du lage en sjokoladeglasur og toppe muffinsene med når de er lunkne.

1 kommentar:

  1. prøvd og godkjent av familien :-))) namnamnam... takk for den gode ideen, mange overmodne bananer her :D

    ps: det er Maria her, skjønner ikke hvorfor det kom opp Marthe selv om jeg logget inn på min google-konto, men det får da bare være sånn ;-)

    SvarSlett