søndag 22. mars 2015

Påskekake

Nå er det snart påske, og da må vi ha påskekake. Jeg elsker denne kaken. Den friske smaken av appelsin og sitron, sammen med mørke sjokoladebiter og en silkemyk, lys sjokoladekrem. En herlig smak av påske samlet i en kake. 
Påskekake
4 egg
3 dl sukker
200 gram smelta margarin
4 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl lettrømme eller kefir
Revet skall av 1 appelsin
Revet skall av 1 sitron
3 ss sitronsaft
1 plate kokesjokolade hakket i biter

Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg og sukker i 15-20 minutt. Smelt margarin, og avkjøl litt. Ha margarin og de andre ingrediensene i eggedosisen. Bland sammen, og hell røra i en smurt rund form (22-24 cm). Stekes på 175 grader i 40 min på midterste rille. Sjekk med kakenål/strikkepinne at kaka er helt ferdig før du tar den ut!


Når kaka er lunken/kald, kan du ha på glasuren. Den lager du slik:
3 ss margarin/smør
3 dl melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss kaffe

Pisk alt sammen. Er du veldig glad i sjokoladekrem, så kan du godt doble oppskriften for å få litt mer krem på. Del kaka i to og smør på et lag i midten også. ;)
Kaka skal holde seg veldig lenge innpakket i plast, men jeg har aldri fått testet det, for den blir spist opp ganske fort...

Se på den herlige gulfargen!


 Jeg har krem både inni og oppå. Søtt og godt! ;)

Jeg fikk hjelp av 8-åringen min til å pynte kaka med ferdig farget sukkerpasta fra dr.Oetker. Kyllingene med det tomme blikket var det jeg som stod for. :DAlternativt kan du ha på litt kakestrø for en enkel variant:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar