tirsdag 17. mai 2011

Sitronkake

Til årets 17.mai har jeg laget en sitronkake etter en oppskrift jeg har hentet fra bloggen Passion 4 Baking.
Jeg har fylt kaken med krem og sjokolademousse, men du kan selvsagt prøve Manuelas variant med Lemon curd, hvit sjokoladecurd og italiensk marengs. Husk at det tar en del lengre tid...


Du trenger:
170 g hvit sjokolade
6 store eggeplommer
242 g H-melk
1 ss vaniljeessens
255 g hvetemel
45 g maizena
240 g melis
4,5 ts bakepulver
3/4 ts salt
2 ss revet sitronskall (ca 1 sitron)
128 g mykt, romtemperert smør

  1. Bland mel, maizena, melis, bakepulver og salt i en bolle.
  2. Smelt sjokoladen i mikro i ca 1 minutt, men ta 15 sekunders intervaller og rør mellom hver gang, helt til du får en fin flytende sjokoladesaus. Sett den til sides så den blir litt kaldere, men fortsatt er flytende.
  3. Ta 6 store eggeplommer i en bolle. Tilsett ca 100 g melk og visp det lett sammen. Tilsett vaniljeessens og visp det godt sammen til alle eggeplommene er godt blandet med melken.
  4. I en mikserbolle heller du melblandingen sammen med mykt smør og revet sitronskall. Miks dette godt sammen. Når du ser at smøret er godt blandet inn i melet, tilsetter du halvparten av eggeblandingen. Miks det videre og tilsett resten av eggeblandingen sammen med resten av melken.
  5. Når du har mikset dette et par minutter, tilsetter du den smeltede, avkjølte, hvite sjokoladen. Miks det videre til du får en fin og luftig røre.
  6. Smør to kakeformer godt og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren i de to kakeformene.
  7. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25-35 minutter. Når du tar dem ut av ovnen, skal kakene ha sluppet kantene i formen. Sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt. La kakene stå i formen i minst 10 minutter før du snur dem.
  8. Del begge kakene i to når de er helt avkjølt. Smør pisket krem på det første laget, sjokolademousse (gjerne fra pose...) på det andre laget, og krem igjen på det tredje laget. Dekk så hele kaken med et tynt lag krem. Trekk kaken med hvit marsipan. Da står du helt fritt til å pynte med det du vil, i de fargene som passer til sesongen/anledningen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar